Ditesco

transportation

Ditesco’s experience in transportation ranges from helping to improve heavily used intersections to enhancing urban pedestrian corridors.

balance for successful project delivery


Shields and Elizabeth Underpass
Cost: $8.7 Million
Location: Fort Collins, Colorado
Completed: Expected 2017

Services Provided: Civil Engineering Design/Construction Management
Description: Construction of pedestrian underpass leading from the Campus West shopping center to the Colorado State University Campus.

Lincoln Avenue Corridor Improvements
Cost: $3.1 Million
Location: Fort Collins, Colorado
Completed: Expected 2017

Services Provided: Construction Management/Inspection Services
Description: Major arterial road improvement project on Lincoln Avenue from Riverside Avenue to Lemay Avenue. This project includes a new bridge over the Poudre River, utility installation, asphalt paving, and curb, gutter and sidewalk construction.

CSU Research Boulevard Parking Lot
Cost: $3.5 Million
Location: Fort Collins, Colorado
Completed: 2015

Services Provided: Design/Project Management
Description: New 900 space parking lot on Research Boulevard. Includes arch culvert bridge, detention basin, site grading, drainage control, asphalt and concrete paving, landscaping and lighting.

New MAX Photo

MAX Bus Rapid Transit System
Cost: $87 Million
Location: Fort Collins, Colorado
Completed: 2014

Services Provided: Project and Construction Management
Description: Construction oversight for a dedicated bus guideway, storm drainage facilities, bridge construction utility relocation and installation, and building and station construction.

NEW Alley Photo

Alley Enhancements
Cost: $1.6 Million
Location: Fort Collins, Colorado
Completed: 2010

Services Provided: Project Management, Resident Engineering
Description: Full renovation of downtown alleys to create welcoming and functional pedestrian spaces.


Spring Creek Station photo courtesy of James W. Jensen Photography

MAX photo courtesy of the City of Fort Collins

Alley photo courtesy of Russell + Mills Studios